Skärmfri övernattningstur
+ Eldmat

med vildmarkskock | 7-8 augusti 2021

Två dagar och en natt offgrid i jämtländska fjällvärlden. Passar dig som vill lära dig mer om glöd, flammor och eldkunskap, hur du kan utnyttja eldens olika enenskaper för att tillaga riktigt god mat som vi gjort i alla tider, njuta av en natt i mysig stuga utan el med tillgång till vedeldad bastu och dopp i kall fjälltjärn - samtidigt som du får en paus från vår uppkopplande vardag och minnen för livet.

Start: Lördag 7 augusti kl.10:00
Avslut: Söndag 8 augusti ca kl.13
Plats: Edsåsdalen, 20 min från Åre
Pris: 2500 kr per person 

Minst 4 max 8 pers. Mat, logi och foton från turen ingår. Ingen förkunskap krävs. Självklart finns en nödtelefon med under turen.

Boende och mat
Vi bor vid Lyckans Läger - två mysiga stugor ca 6 km vandring ut på fjället, utrustade med 4 sköna sängar i varje stuga, två fina utedass, vedeldad bastu och tillgång till liten båt i fjälltjärnen som ligger precis vid stugorna. All mat lagas från grunden tillsammans över öppen eld. Specialkost? Lugn, vi fixar!

Eldmat
Med oss på turen har vi en vildmarkskock som kommer lära ut trix och knep på hur du kan använda elden på bästa vis för att tillaga din mat - så som vi gjort i alla tider.

Dag 1, 7/8
Vi stänger av och lämnar telefoner när vi kommer. Vi vandrar ut på fjället tills vi når Lyckans Läger.  Här kommer en vildmarkskock gå igenom grunderna i fire food och lära ut olika tekniker för att laga mat över öppen eld. Vi lagar vår mat, äter gott, bastar i vedeldad bastu, badar i kall fjälltjärn och njuter av enkelhet och lugn.

Dag 2, 8/8
Vi äter en härlig frukost kring elden, packar ihop och vandrar tillbaka till civilisationen, elektriciteten och tillgängligheten. Turen avslutas på samma plats som den startade.

Mer info så som packlista, mötesplats osv kommer vid bokning. Upphämtning till mötesplats går att lösa. Kontakta oss gärna för frågor hej@meravmindre.se.

Boka