Skärmfri övernattningstur
+
kurs i Kulning

INSTÄLLD

med Anna Vild | 9-11 juli 2021 i Åre

Tre dagar och två nätter offgrid i jämtländska fjällvärlden. Passar dig som vill  testa bo under bar himmel och sedan i mysig stuga utan el med tillgång till vedeldad bastu och dopp i kall fjälltjärn - samtidigt som du lära dig mer om den uråldriga lockropstekniken som använts i alla tider för att kalla till sig kossor på fjället.

Start: Fredag 9 juli kl.10:00
Avslut: Söndag 11 juli ca kl.13
Plats: Edsåsdalen, 20 min från Åre
Pris: 4500 kr per person 

Minst 4 max 8 pers. Mat, logi och foton från turen ingår. Ingen förkunskap krävs. Självklart finns en nödtelefon med under turen.

Boende och mat
Första natten bygger vi upp ett vindskydd och sover under bar himmel. Andra natten bor vi vid Lyckans Läger - två mysiga stugor ca 6 km vandring ut på fjället, utrustade med 4 sköna sängar i varje stuga, två fina utedass, vedeldad bastu och tillgång till liten båt i fjälltjärnen som ligger precis vid stugorna. All mat lagas från grunden tillsammans över öppen eld. Specialkost? Lugn, vi fixar!

Kulning
Anna Vild är utbildad vid Musikhögskolan och har under 10 års tid arbetat pedagogiskt och terapeutiskt med rösten som verktyg. Kulning är en uråldrig, nordisk lockropsteknik som förr användes flitigt för att locka till sig sina kossor på fjället, som Anna genom roliga och frigörande övningar guidar in sina grupper i. ”Att tillsammans med andra kasta sig ut och testa sitt eget rop, sin egen röst - är att lära känna sig själv och sin egen urkraft.”- Anna.
Under en workshop i kulning med Anna Vild får deltagarna en historisk uppfattning om vad begreppet innebär, samt vad detta kan ha för impact på oss och vårt välmående idag. Då Anna både besitter professionen som energiterapeut och sångerska, guidar hon deltagarna igenom tre trygga och roliga dagar av rörelser, röstuppvärmning och inspirerande övningar som omöjligt får någon att lämna tillfället tystlåten. Ofta väcker dessa toner många spännande tankar hos deltagarna efteråt och efterföljande samtal som rör vår hälsa och samtid är inte ovanliga. Läs mer om Anna Vild och kulning här.

Dag 1, 9/7
Vi stänger av och lämnar telefoner när vi kommer. Vi vandrar ut på fjället, bygger upp vårt läger och sover under bar himmel i egenbyggt vindskydd. Vi lagar vår mat över öppen eld, njuter av enkelhet och lugn. Ni kommer få uppgifter som lockar fram det kreativa i er och kring lägerelden kommer vi prata om Kulningens historia.

Dag 2, 10/7
Vi njuter av en härlig frukost vid lägerelden innan vi packar ihop och vandrar vidare till Lyckans Läger. Här fortsätter kursen i Kulning där ni kommer få utökad kunskap och testa på olika tekniker.

Dag 3, 11/7
Vi äter en härlig frukost kring elden, packar ihop och vandrar tillbaka till civilisationen, elektriciteten och tillgängligheten. Turen avslutas på samma plats som den startade.

Mer info så som packlista, mötesplats osv kommer vid bokning. Upphämtning till mötesplats går att lösa. Kontakta oss gärna för frågor hej@meravmindre.se.

Boka