Skärmfri övernattningstur
+ Vildmarksliv

med lokal vildmarksguide 

Två dagar och en natt offgrid i jämtländska fjällvärlden. Passar dig som vill lära dig mer om att bygga ditt vindskydd av naturens egna material utan att göra åverkan och lämna spår, laga mat över öppen eld och sedan njuta av en natt i under bar himmel.

Start: Lördag 30e juli - Söndag 31a juli 2022
Plats: Edsåsdalen, 20 min från Åre
Pris: 2500 kr per person 

Minst 4 max 8 pers. Mat, logi och foton från turen ingår. Ingen förkunskap krävs. Självklart finns en nödtelefon med under turen.

Boende och mat
Vi bygger upp vindskydd under trädgräns och sover under bar himmel. Utrustning ingår. All mat lagas från grunden tillsammans över öppen eld. Specialkost? Lugn, vi fixar!

Vildmarksliv
Att kunna leva i symbios med naturen är en verklig frihetskänsla. För mindre än 100 år sedan levde vi mer tillsammans med naturen, men i och med den snabba utvecklingen som skett har vi istället blivit mer som åskadare. På den här turen blir du deltagare i naturern igen där du lär dig utnyttja naturens egna material för att få din vistelse både roligare och mer givande.

Dag 1, 30/7, start kl. 10
Vi stänger av och lämnar telefoner när vi kommer. Vi vandrar ut på fjället och går igenom olika tips, trix och tillvägagångssätt att bygga och ta skydd i skogen och på kalfjället, vad vi i naturen kan använda för att sova gott och hur vi går till väga för att få igång eld utan att lämna spår. Vi bygger upp vårt läger och sover under bar himmel i egenbyggt vindskydd. Vi lagar vår mat över öppen eld, njuter av enkelhet och lugn. 

Dag 2, 31/7, avslut ca kl 13
Vi äter en härlig frukost kring elden, packar ihop och vandrar tillbaka till civilisationen, elektriciteten och tillgängligheten. Turen avslutas på samma plats som den startade.

Mer info så som packlista, mötesplats osv kommer vid bokning. Upphämtning till mötesplats går att lösa. Kontakta oss gärna för frågor hej@meravmindre.se.

Boka