Skärmfri övernattningstur
+ Vildmarksliv

med lokal vildmarksguide 

Två dagar och en natt offgrid i jämtländska fjällvärlden. Passar dig som vill lära dig mer om att ditt vindskydd av naturens egna material utan att göra åverkan och lämna spår, laga mat över öppen eld och sedan njuta en natt i mysig stuga utan el med tillgång till vedeldad bastu och dopp i kall fjälltjärn - samtidigt som du får en paus från vår uppkopplande vardag och minnen för livet.

Start: Framtida datum kommer
Plats: Edsåsdalen, 20 min från Åre
Pris: 2500 kr per person 

Minst 4 max 8 pers. Mat, logi och foton från turen ingår. Ingen förkunskap krävs. Självklart finns en nödtelefon med under turen.

Boende och mat
Vi bygger upp vindskydd under trädgräns och sover under bar himmel. All mat lagas från grunden tillsammans över öppen eld. Specialkost? Lugn, vi fixar!

Vildmarksliv
Att kunna leva i symbios med naturen är en riktig frihetskänsla. För mindre än 100 år sedan levde vi mer tillsammans med naturen på hennes egna villkor - men i och med den snabba utvecklingen som skett har vi istället blivit mer som åskadare. Vi tar med oss våra bekvämligheter som vi är vana vid ut - vilket ofta resulterar i tung packning med de senaste hightech-prylarna. Vi vill låta dig bli deltagare i naturern igen där du kan utnyttja naturens egna material för att få din vistelse både roligare och mer givande - detta med hjälp av bortglömd kunskap istället för prylar. 

Dag 1
Vi stänger av och lämnar telefoner när vi kommer. Vi vandrar ut på fjället och går igenom olika tips, trix och tillvägagångssätt att bygga och ta skydd i skogen och på kalfjället, vad vi i naturen kan använda för att sova gott och hur vi går till väga för att få igång eld utan att lämna spår och göra åverkan på naturen. Vi bygger upp vårt läger och sover under bar himmel i egenbyggt vindskydd. Vi lagar vår mat över öppen eld, njuter av enkelhet och lugn. 

Dag 2
Vi äter en härlig frukost kring elden, packar ihop och vandrar tillbaka till civilisationen, elektriciteten och tillgängligheten. Turen avslutas på samma plats som den startade.

Mer info så som packlista, mötesplats osv kommer vid bokning. Upphämtning till mötesplats går att lösa. Kontakta oss gärna för frågor hej@meravmindre.se.

Boka